Politseiteenistuse erialale vastuvõetutest moodustavad naised 32 protsenti ja 68 protsenti on mehed. 11,5 protsenti vastuvõetud õppuritest õppis eelnevalt vene õppekeelega koolis.

Sisekaitseakadeemia kehaliste katsete lävendi nõudeid ei seatud väga kõrgele, mistõttu oli kooli ootuseks iga kooli pürgija katsete edukas sooritus. "Sisseastujalt nõutakse 20 toenglamangus kätekõverdust, 30 istesse tõusu sooritamist ning 1500 meetri jooksu, mille piirajaks on seitse minutit ja 30 sekundit," selgitas sisekaitseakadeemia esindaja Marie Kukk BNS-ile.

"Küll aga tuleb katsetele siiski igal aastal ka neid, kes ei ole pidevad spordiga tegelejad või ei ole katseteks valmistumist tõsiselt võtnud ning ei suuda norme täita," tõdes Kukk.

"Kui üldpilti vaadata, siis oli kandidaatide seas muidugi mõned väga heade sportlike võimetega noored ja palju oli ka keskmise tasemega harrastussportlasi, kes korraliku treeninguga kindlasti enda võimeid arendada saavad. Miinimumtaseme kättesaanutega tegeleme akadeemias edasi, kuid treenimisega peavad ka noored ise tahtma tegeleda, sest ainuüksi õpetaja ei tee kedagi tugevaks," lisas Kukk.

Põhjalik ülevaade ja statistika sisekaitseakadeemia 2013. aasta sisseastumistest valmib novembri esimeseks nädalaks.