Tallinna kriisireguleerimise struktuuriüksuste juhtide initsiatiivil korraldatakse 13. septembril õppus, mille eesmärk on harjutada hädaolukorra lahendamist Ülemiste sõiduteetunnelis.

„Kriisireguleerimise õppus hõlmab sõidukite kokkupõrke tagajärjel kannatada saanud inimeste päästmist ja arstiabi osutamist, kannatanute evakueerimist ja hospitaliseerimist, tulekahju kustutamist, liikluse ümberkorraldamist ja sündmuskoha staabitöö korraldamist,“ ütles Tallinna kriisikomisjoni kriisireguleerimismeeskonna juht, abilinnapea Kalle Klandorf.

„Õppuse käigus harjutatakse ka ametkondade sisest ja ametite vahelist koostööd ning kontrollitakse sõiduteetunneli ohutussüsteemide ja -seadmete kaughalduse toimimist.“

Õppus korraldatakse koostöös Päästeameti Põhja päästekeskuse, Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri, Tallinna Kiirabi ja Häirekeskusega kriisireguleerimisalane õppus Ülemiste sõiduteetunnelis Lisaks eeltoodutele osalevad õppusel Tallinna Kommunaalameti, Tallinna Transpordiameti, Tallinna munitsipaalpolitsei ameti, Maanteeameti ja tehnilise järelevalve ameti esindajad.

Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise mahus valmiv sõiduteetunnel ühendab Järvevana tee ja Peterburi tee. Sõiduteetunnel koosneb sisse- ja väljasõidu rampidest (pealt avatud tunneliosad) ning suletud tunneliosast. Tunneli kogupikkus koos sisse- ja väljasõidu rampidega on ligikaudu 655 m. Suletud tunneliosa pikkus on 320 m.