Žuravljovi esitatud eelnõu järgi lisataks perekonnakoodeksi artiklile 69 üks paragrahv, mis muudaks ebatraditsioonilise seksuaalse orientatsiooni õiguslikuks aluseks vanemlike õiguste äravõtmiseks, teatas Interfax Moscow Timesi vahendusel.

Žuravljov ütles eelnõu kaaskirjas, et ekspertide sõnul on ebatraditsiooniline seksuaalne orientatsioon praegu 5-7 protsendil venemaalastest ning kolmandikul neist on lapsi.

Kremli inimõiguste nõukogu juht Mihhail Fedotov reageeris eelnõule nördimusega.

„Kas me jätame vasakukäelised inimesed nüüd juhiloast ka ilma? Teate, nad on vasakukäelised ja kõigil meie autodel on rool vasakul pool, nii et vasakukäelistel on raskem juhtida,“ ütles Fedotov BBC venekeelsele toimetusele.

Tuntud homode õiguste eest võitleja Nikolai Aleksejevi sõnul ei ole siiski tõenäoline, et Žuravljovi eelnõu seaduseks saab.

„Ma leian, et see on täielik mõttetus. Ma ei suuda ette kujutada, kuidas selline algatus duumas heaks kiidetakse. Ma arvan, et see on lihtsalt järjekordne populistlik samm teatud isikule tähelepanu juhtimiseks,“ ütles Aleksejev neljapäeval Interfaxile ning lisas, et riigiduuma liikmed võistlevad selles, kes suudab välja tulla kõige absurdsema algatusega.

„Ma ei usu, et sellised asjad võivad lõppeda seadusega ja presidendi poolt alla kirjutamisega. President ütleb, et homoseksuaalide õigusi ei rikuta, kuid sellised algatused tekitavad ülemääraseid pingeid Venemaa ja lääne vahel. See on provokatsioon Venemaa valitsuse vastu,“ ütles Aleksejev.