"Rääkida, et Süüria režiim kasutas keemiarelva olukorras, kus režiimi valitsusväed viivad läbi mitut ründeoperatsiooni ja on ülestõusnud mitmel pool ümber piiranud, on täielik jama," ütles Putin pressikonverentsil Kaug-Idas Vladivostokis.

Riigipea sõnul oleks Assadi poolt rumal "anda keemiarelva kasutamisega ettekääne neile, kes ärgitavad regioonis sõjalisele sekkumisele", teatas uudisteportaal Ria Novosti.

"Mis puudutab meie Ameerika kolleegide ja sõprade positsiooni, kes ütlevad, et Süüria režiim on kasutanud massihävitus-, antud juhul keemiarelva, ning väidavad, et neil on tõendeid - palun väga, näidaku neid siis ÜRO relvainspektoritele ja Julgeolekunõukogule," nõudis president.

Putini meelest on otsene lugupidamatus mitte jagada tõendeid oma partneritega, väitega, et tegu on salastatud materjaliga. "Kui tõendeid ei esitata, siis see tähendab, et neid eksisteeri. Jutud mingite telefonivestluste pealtkuulamisest, mis midagi ei tõesta, ei saa olla aluseks nii põhimõttelistele otsustele nagu jõu kasutamine suveräänse riigi vastu."

Ameeriklaste luureraporti põhjal on võimalik öelda, et Bashar al-Assadi režiimi rünnakuga 21. augustil Damaskuses sai surma 1429 süürialast - 426 last.