Paraku pole ei maanteeamet ega ka politsei põhjalikult analüüsinud, kas liiklusõnnetuste raskusaste, autode purunemine ja inimvigastused on seotud maanteekraavide sügavusega, piirete olemasolu või puudumisega, teepervede laiusega. Rääkimata sellest, kas järsuseinaliste kraavidega teedel sõitmine lisab liiklejaile turvatunnet või hoopis pärsib seda. Sellist analüüsi pidasid väga vajalikuks ka loos tsiteeritud kiirabi, kindlustusseltside ja roolikeerajate esindajad.

Eriti kurvaks muudab olukorra see, et teedeehituseks ja kraavitamiseks kulutatakse suurtes summades Eesti ja Euroopa maksumaksja raha, mis peaks ju elu ja olud paramaks tegema. Paraku näib, et avalikkus nii ei arva, tunnetades hiigelkraavitamist pigem raiskamisena.

Nüüd ootab Delfi oma lugejatelt fotosid maanteekraavide kohta. Pildistage, saatke meile ja pange kirja nii kraavi asukoht kui teie konkreetne arvamus miks see kraav on ohtlik või hoopis kasulik ja vajalik. Hea kui piltidel oleks näha ka teepiirde olemasolu või selle puudumine. Ka teeperve laiuse nägemine ja selle konkretiseerimine kasvõi mõõdulindi abil ei teeks paha. Fotosid ootame aadressil rahvahaal@delfi.ee !