"Mul on mure Raasiku raudtee ülesõidu hoiatustuledega. Nimelt on need väga määrdunud ja "soodsa" päikese valgusega pea nähtamatud," kirjutas autojuht maikuus ametnikele oma murest.

"Mõni päev tagasi sai mul isa napilt rongi eest läbi, kuna hoiatustuled olid märgata vaid viimasel hetkel, siis kui pidurdamine oli juba mõttetu. Eile juhtus sisuliselt sama mu endaga. Mul on tuttavaid, kes on olnud sarnastes olukordades," lisas lugeja.

Lugeja tegi Eesti Raudteele oma pöördumises ettepaneku paigutada Raasiku ülesõidule sarnane süsteem nagu on Kehras, kus vilgub vaba tee korral valge tuli, mida on väga kaugele näha. "Ja loomulikult tuleks need punased klaasid puhastada ja väsinud pirnid vahetada," leiab lugeja.

Eesti raudteest öeldi aga vastu, et on Raasiku jaama ülesõidu tööd kontrollitud, ega ole leitud mingeid kõrvalekaldeid normidest.

"Vastavalt Liiklusseadusele on nii reguleeritud kui ka reguleerimata raudteeülesõitudel eesõigus raudteetranspordil ja seega tuleb ülesõidule lähenedes alati kiirust vähendada ning kontrollida visuaalselt läheneva rongi puudumist. Valge vilkuv tuli signaliseerib ainult seda, et ülesõiduseadmetel on toitepinge peal, mitte seda, et lähenevat rongi pole," seisis vastuses.

Reede pärastlõunal juhtus samas kohas liiklusõnnetus, kus auto sõitis reisirongile ette. Autos viibinud 79-aastane naine hukkus sündmuskohal.