Tallinna haridusameti avalikkussuhete peaspetsialist Leini Jürisaar ütles Delfile, et inimetel, kelle elukohaks on rahvastikuregistri andmetel Tallinn, on sõltumata pere sissetulekust võimalik taotleda esmakordselt kooli mineva lapse toetust 320 eurot.

Ta täpsustas, et see makstakse välja kahes osas: 50 protsenti õppeaasta alguses ja 50 protsenti õppeaasta lõpus juhul, kui laps ja tema vanem on katkematult Tallinna elanikud ja laps õpib Tallinna koolis.

Aabitsa- või ranitsatoetust kõigile esimesse klassi astujatele Tartu linnas ei ole. Linn toetab kooli alguse puhul vähekindlustatud perede lapsi.

"Vähekindlustatud on pere, kus sissetulek ühe pereliikme kohta jääb alla 160 euro inimese kohta," ütles Helle Tolmoff Tartu linnavalitsusest.

Kooliaasta alguse toetuse suurus Tartus on üldjuhul 77 eurot lapse kohta, mis on mõeldud nii koolitarvete kui ka riiete ja jalanõude ostuks.

"Toimetulekutoetust või perioodilisi toetusi saanud perele, kus laps läheb 1. klassi, makstakse lisaks aabitsatoetust, mille suurus on sellisel juhul 154 eurot," lisas Tolmoff.

Ka Narva linnas saavad toetust vaid vähekindlustatud perekondadest lapsed, ütles abilinnapea sotsiaal-ja tervishoiu alal Tatjana Patsanovskaja.

Ta täpsustas, et toimetulekutoetust saavad perekonnad, kes kasvatavad koolis õppivaid lapsi, 23 eurot igale lapsele. Esmakordselt kooli minevad lapsed, kelle perekonnad on sotsiaalabiametis arvel saavad koolitarvetega kingipaki.