"Olen peagi viiekuuseks saava beebi nördinud ema, kes käis vastavatud Aura keskuses beebide ujutamises ja ka niisama ujumas. Mis meele siis pahaks tegi, oli see, et mähkimislauad olid kappidest kaugel, ilma rihmadeta, millega beebi kinnitada, et ta laualt maha keerata ei saaks ja mis kõige tipuks - anti mulle kapp teise riietusruumi otsa ja mitte üldse mähkimislaua lähedalegi.

Küsimus tekib, kuhu ma beebi panema peaks? Järelvalveta mähkimislauale jätta ei saa, maha ka nagu ei pane, kitsa tooli peale ammugi mitte. Ka ei saa ju teist vanemat naiste riietusruumis kaasas olla, kes samal ajal beebit hoiaks, kui just tegu pole tänapäeval üha populaarsemaks muutuva samasooliste paariga. Kas tõesti peab siis kogu aeg olema sõbranna või keegi teine naisterahvas kaasas, et üksi minna ei saagi? Oleks siis veel, et käib paar beebit aastas, aga neil ju lausa beebide ujutamise tund kuni kaheaastastele ja kaks korda nädalas!

See on veel teine probleem! Korraga käib vähemalt kümme beebit vanematega ja kui siis tund lõpeb, peab ruttu-ruttu beebi ja iseenda riidesse saama, et teisele emmedele mähkimislaual koht vabastada, sest mähkimislaudu on paar-kolm ja ilmselgelt neist ei piisa.

Ringi vaadates olidki enamik beebidest 5-6-kuused, kes väga pikalt kauem ujulas olla ei saa, sest lihtsalt külm on. Ja sauna vahet joostes võid lapse ära külmetada, rääkimata sellest, et saunas on tihtilugu tulihingelised vanemad saunalised, kes nii kõvasti leili visanud, et isegi sisse ei läheks, ka ilma lapseta. Võiks siis natuke läbimõeldum see programm olla.

Peapõhjus minu lool on aga lihtne - elementaarne turvalisus mähkimislaudade osas. Laps võib ju kergesti laualt maha keerata ja ongi õnnetus käes. Mis kõige hullem, võib juhtuda ka nii, et hilisemas elus tekib selle tagajärjel mingi probleem käitumises või vaimses arengus. Mähkimislaua all on ju kivipõrand plaatidega, ei ühtegi pehmendavat asja. Aurale ütleks ainult ühte - lahendagem probleem meie endi laste nimel!" kirjutab murelik ema.

Aura keskus: rohkem laudu poleks otstarbekas

"Beebide ujutamise tunnid on Aura keskuses väga populaarsed ja alati lapsevanemate poolt head vastukaja leidnud. Ujula tsoonis on kokku 5 mähkimislauda: 3 naiste riietusruumis ja 2 meeste riietusruumis) ning 5 turvarihmadega kinnitatavat istumistooli: 3 naiste riietusruumis ja 2 meeste riietusruumis. Kõik mähkimislauad paiknevad riidekappide läheduses. Lisaks ujula mähkimislaudadele on veel üks mähkimislaud fuajees asuvas laste mängutoas.

Püüame oma majas luua võimalikult head tingimused kõikidele kliendigruppidele. Arvestame külastajate hulga ja vajadustega. Suurema arvu mähkimislaudade lisamine ei ole otstarbekas, sest suurema osa ajast seisaksid need kasutuseta.

On mõistetav, et beebide ujutamise tunni lõppedes võib 5 mähkimislaua taha tekkida väike järjekord, kuid loodame lapsevanemate mõistvale suhtumisele. Meie jaoks on tegemist esmakordse sedalaadse pahameelekirjaga. Üldiselt on beebide ujutamise tunnis käivad lapsevanemad üksteise suhtes heatahtlikult meelestatud ja arusaamatusi mähkimislaudade või istumistoolide jagamisel ei ole esinenud. Ka võib kasutada oma kandetooli, turvahälli või muud beebi transportimise varustust. Vaid lapsevankriga on riietusruumi minek keelatud.

Mis aga puudutab saunas käimist, siis siinkohal soovitame alati lähtuda külastaja tervislikust seisundist ja vanusest. Kuna tegemist on ikkagi ühissaunaga, siis tuleb arvestada asjaoluga, et külastajate soovid on erinevad. Sekkume juhtudel, kui sauna kasutatakse ebaotstarbepäraselt, näiteks valatakse kerisele liiga palju vett või kasutatakse saunalaval kehakoorijaid," kommenteerib kaebust Aura keskuse teenindusjuht Luule Arras.