Allveelaeva pardal oli 18 meremeest, kuid võimalike ellujäänutega pole mingit kontakti saadud ning India mereväe ülem hoiatas, et riik peaks olema valmis halvimaks, vahendab BBC News.

Sukeldujad on seni avanud ühe osaliselt vee all oleva laeva luugi.

Samal ajal, kui tehakse jõupingutusi allveelaevast vee välja pumpamiseks ja aluse pinnale toomiseks, on alustatud intsidendi uurimist.

Seni pole teada, mis põhjustas kaks plahvatust diiselelektrilisel INS Sindhurakshakil. Sabotaaži ei ole välistatud, kuid ametnike sõnul tundub see praegusel hetkel ebatõenäoline.

India peaminister Manmohan Singh väljendas neljapäeval tähistataval iseseisvuspäeval kurbust: „Meile teeb suurt valu, et kaotasime eilses õnnetuses INS Sindhurakshaki. 18 vaprat meremeest kardetakse olevat elu kaotanud.“

Peaministri sõnul on see veelgi valusam, kui võtta arvesse mereväe viimase aja edu – kasutusele võeti kodumaal ehitatud allveelaev ja soetati tuumaallveelaev.

Mereväe esindajad ei olnud allveelaeva meeskonna ellujäämisvõimaluste suhtes optimistlikud.

Mereväe ülem admiral DK Joshi ütles, et on võimalik, et pardalolnud võisid leida õhutaskuid, kuid indikaatorid on negatiivsed.

„Kuigi me loodame parimat, peame olema valmis halvimaks,“ ütles Joshi ajakirjanikele.

Kaks võimsat plahvatust toimusid INS Sindhurakshaki pardal teisipäeval pärast keskööd. Tuletõrjujad kustutasid neli tundi järgnenud tulekahju. Laev sai plahvatustes rängalt kahjustada ja uppus.