Ministeeriumi pressiesindaja Minna Liina Lind kinnitas Delfile, et seoses pingestunud olukorraga on reisihoiatus paigas juba mõnda aega (eile seda uuendati ja täiendati), sest kohalik politsei alustas kolmapäeva varahommikul mitme suurema meeleavalduse laialiajamist Nasr City linnaosas Rabaa Al Adawiya Moshee ümbruses ja Kairo Ülikooli juures Nahda väljakul Giza linnaosas.

"Neil kahel väljakul on moslemivennaskonna toetajad olnud püsivalt väljas alates endise presidendi Mohammad Morsi vôimult kukutamisest. Suuremate meeleavalduste ajal on toimunud jõugurünnakuid naiste vastu, tänavatel võib esineda ka välismaalaste dokumentide kontrollimist ja läbiotsimist kohalike meeleavaldajate poolt," seisis välisministeeriumi kodulehel avaldatud reisihoiatuses.

Puhkusepiirkondadest välja reismist soovitatakse vältida

Välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil eriti vältida reisimist väljapoole Punase mere puhkusepiirkondi, samuti vältida reisimist kõigisse suurematesse linnadesse, samuti Ülem-Egiptusesse (Luxor, Assuan).

"Nii kesklinnast otse lennujaama viivad teed kui ka Kairo ringtee võivad olla ajutiselt tõkestatud meeleavaldajate poolt. Soovitame vältida meeleavaldusi ja rahvakogunemisi. Kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsige oma hotellis või peatuspaigas. Eesti turistidel tuleks järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi," hoiatas välisministeerium.

Välisministeerium ei soovita reisida turismikuurortitest väljapoole kuna on esinenud sõidukite pikaajalisi kinnipidamisi kohalike elanike poolt. Samuti on teedel esinenud kallaletunge ja inimrööve, mistõttu võib reisimine turismikuurortidest väljapoole osutuda äärmiselt ohtlikuks.

Eesti turistidel tuleks järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi. Täielikult soovitatakse aga vältida Põhja-Siinaid, Püha Katariina kloostrit Lõuna-Siinail ja Iisraeliga piirnevaid alasid seoses seal veelgi pingestunud olukorraga.

Hädaolukorras on võimalik ööpäevaringselt konsulteerida välisministeeriumi valveametnikuga telefonil +372 53 01 9999 või +372 6377 000!