Laevafirma esindaja laevafirma esindaja Peeter Kruusvalli sõnul jätkatakse lähipäevil mõõtmiste ja kaardistamisega ja päästeoperatsioon võtab oluliselt kauem aega.

"Laevaolukord ei ole muutunud ja olulisi vigastusi tormine ilm ei põhjustanud. Blue Sirius on kindlalt paigal ja uisapäisa seda kindlasti liigutama ei hakata," lisas Kruusvall.

Laeva ülestõstmiseks kasutatakse pumpade ja täispuhutavate pontoonide abi, misjärel pukseeritaks alus sadamasse.

Kas päästeoperatsioon algab sel nädalal, ei ole võimalik hetkel ei kinnitada ega ümber lükata. "Loodetavasti siiski sel nädalal, aga kindlalt ei ole võimalik seda öelda," ütles Kruusvall.

Laevafirma esindaja sõnul ei ole hetkel võimalik laevameeskonna tegevust kommenteerida, sest õnnetuse põhjuste uurimisega tegeleb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi allüksusena tegutsev ohutusjuurdluskeskus.

Eesti vanima purjelaeva Blue Siriuse madalikule sattumisest Aegna lähistel teatati politseisse reede hilisõhtul kella 23 paiku.

Piirivalvekaater jõudis sündmuskohale kiirelt ning enne keskööd oli purjelaevalt päästetud 11 inimest, kes toimetati Rohuneeme sadamasse. Keegi laevaõnnetuses vigastada ei saanud.

Blue Siriust peetakse üheks Eesti tuntumaks purjelaevaks ning teiste hulgas on vana laev külastanud Läti, Rootsi ja Soome sadamalinnu.

Vaata Delfi lugeja saadetud videost, kuidas uuritakse Blue Siriuse madalikult sikutamise võimalusi!