Iisraeli pealäbirääkija Tzipi Livni ja tema Palestiina kolleeg Saeb Erakat einestasid koos Ühendriikide välisministri John Kerryga ja pidasid mitteametlikus õhkkonnas kõnelusi, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Osapooled pidasid maha konstruktiivse kohtumise. Läbi räägiti heas usus ja lootuses jõuda seatud eesmärkideni, õhtusöök kestis ligi 90 minutit," ütles USA välisministeeriumi ametnik avalduses. "Ootame võimalust jätkata teisipäeva hommikul kõnelustega," lisas ta.

Kerry kavatseb ka teisipäeval Livni ja Erakatiga kolmepoolse kohtumise pidada. Välisminister kavatseb teha meediale avalduse GMT aja järgi kell 15.00 (Eesti aja järgi 17.00).

Õhtusöögilauas istusid Kerry kõrval veterandiplomaat Martin Indyk, kelle välisminister määras USA vahendajaks kõnelustel, ning nõunik Lähis-Ida küsimustes Phil Gordon.

Palestiina ametnik Hanan Ashrawi ütles AFP-le, et Washingtonis peetavatel kohtumistel pannakse paika, mis teemasid kõnelustel järgmisena käsitlema hakatakse. "Kui jõutakse kokkuleppele, tuleb paika panna ka ajakava otsustatu elluviimiseks, millest mõlemad pooled kinni peaksid," lausus ta.

USA president Barack Obama tervitas esmaspäeva õhtul Lähis-Ida rahukõneluste taasalustamist ja ärgitas nii Iisraeli kui ka Palestiinat läbi rääkima "heas usus".

Livni ütles esmaspäeval, et "ränkrasked" läbirääkimised on üha halveneva Lähis-Ida olukorra tõttu hädavajalikud.