Välisministeeriumi pressiesindaja kinnitas Delfile, et esialgsetel andmetel ükski Eesti kodanik õnnetuses vigastada ega surma ei saanud, kuid pole veel võimalik öelda, kas mõni eestlane viibis õnnetuse ajal rongis.

Rongiõnnetus juhtus eile kell 20.42 kohaliku aja järgi. Rong, milles viibis 218 reisijat ja neljaliikmeline personal, oli sisenemas Santiago de Compostela jaama Hispaania loodeosas asuvas Galicia regioonis.

Hispaania televisioon TVE teatas, et rong võis rööbastelt välja sõita, sest selle kiirus oli õnnetuse hetkel liiga suur, kuid riikliku raudteefirma Renfe pressiesindaja ütles, et õnnetuse põhjustest on liiga vara rääkida.

Ajaleht El Mundo teatas, et rong sõitis asula sees kiirusega 220 kilomeetrit tunnis, kui lubatud oli 80 kilomeetrit tunnis.

Reisirongi vrakist leiti 73 surnukeha ja veel viis ohvrit suri hiljem, teatas Galicia ülemkohtu pressiesindaja.

Välisminister Urmas Paet avaldas Hispaania välisminister José Manuel García-Margallole seoses rongiõnnetusega kaastunnet.

"Avaldan sügavat kaastunnet rongiõnnetuses hukkunute ja vigastatute lähedastele ning kõigile, keda toimunu puudutab," ütles välisminister Paet.