"Pole saladus, et lõbujanulised inimesed, alkohol ja ülemeelikus põhjustab üsna sageli arusaamatusi, probleeme ja ühes sellega ka tööd politseile," kommenteeris Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais suvises Pärnus valitsevat meeleolu.

Kaisi sõnul on korrarikkujateks nii kohalikud kui ka suvised külalised. "Mis puudutab välisriikide kodanikke, siis kahjuks satuvad nad enim kannataja rolli, sest, tundmata linna ja inimesi, usaldatakse võhivõõraid liialt kergelt ja jäetakse isiklikud kallid asjad kergemini laokile," kommenteeris Kais.

"Lisaks omavahelistele arveteõiendamistele kiputakse põhjendamatult ka linnaruumis segadust põhjustama," ütles Kais Delfile. "Vaevalt, et lillepottide kitkumistest ning pinkide lõhkumistest keegi materiaalset kasu saab, pigem on tegemist mõtlematu ja vastutustundetu käitumisega. Kindlasti on siin taaskord oma osa alkoholil ning suuresti ka sõpradele-tuttavatele esinemise tahtes. Vaevalt, et ka avalikku roojamist täiesti kaine mõistuse juures olev inimene tegema hakkaks."

Kaisi hinnangul tuleb Pärnu suviste laamendajate puhul arvesse võtta asjaolu, et puhkusteperioodil paisub linna rahvaarv mitmekordseks, mis tingib suurema kuri- ja väärtegude hulga. "Selles plaanis ei erine Pärnu ühestki teisest suvituspaigast, et kus rohkem üritusi, seal rohkem enam inimesi ja juhtub ka rohkem," selgitas Kais.

"Laias laastus ei erine Pärnu suved teineteisest, küll aga erineb suvine Pärnu kardinaalselt talvisest ja seda just nimelt suurenenud rahvaarvu tõttu," nentis Kais. "Suvisel ajal liigutakse palju vabas õhus ja kiputakse seal vandaalitsema, talvisemal hooajal viibitakse enam siseruumides ja korrarikkumised tänavail vähenevad."

Politsei- ja piirivalvemaeti pressiesindaja sõnul arvestab politsei enda vägede jagamisel suviste ürituste toimumisega ning üritab patrullmarsruudid neist lähtuvalt paika seada. Samas möönab ta, et kuna politseinikke on linnas piiratud arv, ei jõua patrullid iga pidutseja juurde teda manitsema.