Peale poevaraste on G4Si turvatöötajad politseile üle andnud 764 isikut, kes on jäänud vahele avalikku korra rikkumisega või vandaalitsemisega turvafirma valvatavatel objektidel.

Sissemurdmiste oht suurem hõredalt asustatud piirkondades

Üle Eesti tagastati kaubandusettevõtetele vargustelt tabatud õigusrikkujate käest äravõetud kaupa ligi 27 000 euro eest. Sissemurdmistelt tabati 32 korrarikkujat. Poole aasta jooksul registreeriti G4Si valvatavatel objektidel 258 sissemurdmist ja sissemurdmiskatset, mis on ligi kolmandiku võrra vähem kui mullu. Samuti näitavad langustrendi vargused kaubandusettevõtetest.

Sarnaselt varasematele aastatele oli sissemurdmiste oht jätkuvalt suurem hõredalt asustatud piirkondades ning keskustest kaugemal. „Viimase poole aasta jooksul oli mitmeid juhtumeid, kus sissemurdjad tegutsesid nö projekti korras, murdes sisse uuselamurajoonide eramutesse ning viies kerge vaevaga ära hoovis ja abihoonetes vabalt olnud pere vara,“ ütles AS G4S Eesti teeninduskeskuse juhataja Arto Durejko.

„Tuleb tõdeda, et soovitus „hoia oma vara luku taga“ on asjakohane ka väikeste asulate puhul, kus kogukond käib tihedalt läbi ning seetõttu kiputakse alahindama varguste ohtu,“ lisas Arto Durejko.

Murettekitav juhtum Narva kirikus

Poole aasta jooksul sai G4S juhtimiskeskus ligi 454 000 häiresignaali, neist kolmandikul juhtudel (129 593) vajas olukorra lahendamine patrullekipaaži sekkumist. Esimese poolaasta üheks murettekitavamaks juhtumiks, mille puhul sooviti turvafirma abi, oli aprillis Narvas asuva kiriku röövimine: kurjategija sidus eaka naisvalvuri kinni ning viis kirikust ära väärtusliku muusikainstrumendi. Šokiseisundis naisterahval õnnestus vajutada paanikanuppu alles peale röövija lahkumist.

Eestis kasutavad G4Si valveteenuseid ligi 45 000 püsiklienti, kelle teenindamiseks on pidevalt töös 70 patrullekipaaži. Samuti teeb G4S tihedat koostööd 10 kohaliku omavalitsusega, osutades turva- ja patrullteenuseid ennetamaks võimalikke korrarikkumisi.