Tõrva laululava põlenguga seotud kriminaalmenetluse käigus on seni toimunud inimeste ülekuulamised ning tehtud esmased vajalikud menetlustoimingud. Kohtueelne menetlus veel kestab, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Delfile.

Poolteist nädalat tagasi panid noored nolgid põlema Tõrva linnakese üheks sümboliks saanud poolesaja aasta vanuse laululava, mis hävis leekides täielikult. Juba eelmise nädala teisipäeval tunnistasid poisid süütamise üles, kuid kõndisid politseimajast pääsedes taas vandaalitsema, vahendas Õhtuleht.

Politseile on teada info, et mõned ülekuulamiselt lahkunud noored läksid Vanamõisa järve äärde ning tarvitasid seal alkoholi ja lõhkusid pudeleid. Sellest teatati politseile eelmisel nädala kolmapäeva hilisõhtul. Joomingus osalenud isikute tuvastamine käib. Juba tuvastatud isikutele on koostatud väärteomaterjalid ning toimub nende menetlemine. Kuna uurimine alles käib, ei ole võimalik rohkem üksikasju avaldada, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

"Minu jaoks oli kõige drastilisem hetk see, kui poisid peale süütamise ülestunnistamist kättemaksuks Vanamõisa järve äärde vandaalitsema läksid," pahvatab Tõrva linnapea Agu Kabrits pahaselt.

"Uskumatu. Selle asemel, et isa ette kahetsema minna või haavu lakkuda, korraldati mõne päeva pärast uus lõhkumine," ütleb Kabrits.