19. juulil kella 14.55 ajal sai politsei teate, et Haapsalu lahel vajab abi mootorrikkega jaht. Jahi pardal viibis kaks reisijat, ohtu nende elule ei olnud. Sündmusele reageeris Haapsalu kordon piirivalvekaatriga. Kella 16.15 ajal jõuti jahi juurde ja mõni minut hiljem alustati aluse pukseerimist Rohuküla sadamasse, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

19. juulil kella 3.55 ajal sai politsei teate, et Kihnu saare lähedal vajab abi jaht, mis lekib. Jahi pardal viibis inimest, kellel olid seljas päästevestid. Sündmusele reageerisid piirivalvelaev ja –kaater. Appi suundusid ka läheduses viibivad jahid. Päästjate saabumiseni jätkas jahimeeskond iseseisvalt alusest vee välja pumpamist. Kella 4.25 ajal jõudis sündmuskohale piirivalvekaater. Leke jahis oli selleks ajaks peatatud. Kella 5 paiku alustati jahi pukseerimist Roomassaare sadamasse.

21. juulil kella 8.15 ajal sai politsei teate, et Hobulaiu läheduses on jaht madalikul ja vajab abi. Jahil viibis kaks inimest, kelle elu polnud ohus. Sündmusele reageeris Haapsalu kordoni toimkond mootorpaadil. Kella 9.20 jõuti abivajajateni ja alustati jahi madalikult lahtitõmbamist. Kella 9.40 ajal alustas jaht iseseisvalt piirivalve saatel sõitu Haapsalu sadamasse.


21. juulil kella 15.35 ajal sai politsei teate, et Kuivastu sadama lähistel vajab abi jaht, mille mast on murdunud. Kuivastu sadamast väljus kella 15.55 ajal piirivalvekaater. Kella 16.05 ajal jõuti hädasolijateni ning alustati jahi pukseerimist sadamasse. Jahi pardal viibis seitse reisijat, kes arstiabi ei vajanud.