Teadaolevalt saadab Westelinvest OÜ aadressilt it24@hot.ee fiktiivseid arveid erinevates summades printerikassettide täitmise eest. Summad arvetel ulatuvad 56 eurost 120 euroni. Firmadele tekitatud kahju on tänaseks kokku 2880 eurot, teatas Lääne prefektuur.

Skeem ise on lihtne. Ettevõtete meilidele saadetakse e-kiri koos arvega ja palutakse see tasuda lühikese aja jooksul. Ilmselt on selline teenus igapäevane ja erilist tähelepanu ei vääri, sest hetkel on pretensioonidega politsei poole pöördunud 22 firmat, kes on arve tasunud ja hiljem avastanud, et teenust nad Westelinvest OÜ-lt pole saanud. Politsei on otse suhelnud lisaks veel 12 firmaga ja neid kelmide eest hoiatanud ning selle käigus on selgunud, et mõned üksikud on nimetatud firma poolt pakutavat teenust siiski ka saanud.

Kirju saadetakse nii suurematele kui väiksematele firmadele. Arvatavasti kasutatakse firmade valimisel telefonikataloogide abi.

Politsei palub kõikidel ettevõtetel mitte nii kergekäeliselt arveid tasuda ja enne tasumist kontrollida, kas arvel märgitud teenust on arvel märgitud teenusepakkuja poolt üldse osutatud või mitte.

Kõigil kellel on olnud kokkupuuteid antud skeemiga või on infot, mis aitaks kirjeldatud kuritegu lahendada, palutakse kindlasti ühendust võtta politseiga tasuta lühinumbril 110.