Käesoleva nädala alguses võtsid inglise keelt kõnelevad Microsofti esindajatena esinevad inimesed sihikule Lääne-Virumaa elanikud ja teenust pakkudes üritavad välja petta paroole. Nende visadust kinnitab asjaolu, et ühele ja samale lauatelefoninumbrile helistatakse mitu päeva järjest või päevas tehakse mitu kõnet.

Tänase päeva seisuga on politseile teada antud üle kümne juhtumist. Ühe juhtumi puhul, kus kannatanule pakuti võimalust arvutit viirusest puhastada, mille käigus peteti välja internetipanga paroolid ning krediitkaardi andmed, algatati kriminaalmenetlus. Hiljem tehti kannatanu pangaarvelt ülekanne.

Ida prefektuuri kriminaalbüroo eriasjade uurija Raili Hanson soovitab inimestel kategooriliselt keelduda taolisest teenusest.

Microsoft ei paku telefonitsi mitte mingit arvuti viirusepuhastust. Petturitel on ainult üks eesmärk – installeerida oma programm kannatanu arvutisse ja seejärel juba välja meelitada paroolid, et hiljem teha oma pangakontole ülekandeid,“ ütles Hanson. Veel tuletab ta meelde, et paroolid ja pin-koodid peavad ainult enda teada olema.