Velleste vaidlustas Harju maakohtu mullu novembrist pärineva määruse, millega kohus võttis ta kohtumenetluse ajaks vahi alla. Ringkonnakohus leidis kolmapäeval, et maakohtu vahistamismääruse tühistamiseks puudub alus ja Velleste peab kohtumenetluse lõppu trellide taga edasi ootama, kirjutab BNS.

Ühtlasi leidis Harju maakohus käesoleva nädala alguses, et igati pädev on ka maakohtu mullu detsembrist pärinev määrus, millega kohus pööras reaalsele täitmisele Vellestele 2009. aasta suvel kelmuse eest määratud tingimisi karistuse. Möödunud aasta lõpu seisuga oli Vellestel kelmuse eest saadud karistusest kandmata ligi aasta ja 11 kuud.

Kohus asus seisukohale, et Velleste suhtes on karistuse eesmärgi saavutamine võimalik ainuüksi selle reaalsele täitmisele pööramisega, kuna Velleste on katseaja jooksul korduvalt rikkunud talle kohtuotsusega pandud kontorollnõudeid. Nendeks olid kohustus ilmuda kriminaalhooldaja määratud ajavahemike järel kriminaalhooldusosakonda registreerimisele ja elada kohtu määratud alalises elukohas, samuti ei ole ta täitnud talle kohtu poolt määratud lisakohustust ehk katseaja jooksul heastada kuriteoga tekitatud kahjusid.

Kohus asus arvamusele, et Velleste suhtub kohtu poolt määratud kontrollnõuete täitmisesse vastutustundetult ja ükskõikselt ning tema suhtes ei ole võimalik kriminaalhooldust läbi viia, mistõttu tuleb tal selle eest ka vastutada ning põhjendatud on kandmata jäänud karistusosa reaalsele täitmisele pöörata.

Pärast seda, kui Velleste oli aastatetaguse kelmuse eest 2009. aasta juunis süüdi mõistetud, sattus ta kriminaaluurimise alla kahtlustatuna perevägivallas. Kui Velleste oli kriminaalsüüdistusega kohtu alla antud, lahkus ta omavoliliselt Eestist ning Harju maakohus kuulutas Velleste tagaotsitavaks ja määras tõkendiks vahistamise mullu 27. novembril. Prokuratuur süüdistab Vellestet karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad piinamist, kehalist väärkohtlemist, ähvardamist ja teiselt inimeselt seadusliku aluseta vabaduse võtmist.

Tänavu jaanuari keskel pidasid Hollandi ametivõimud Velleste Euroopa vahistamismääruse alusel Hollandis kinni ja ta toodi tagasi kodumaale.

Eesti Ekspress kirjutas tunamullu, kuidas Velleste naine 2010. märtsis kodus naiste varjupaika põgenes. Kuigi Velleste ise süüdistab oma naist firmade dokumentatsiooni varguses, siis naine on meest süüdistanud mitmesuguses perevägivallas. Sealjuures süüdistab naine meest ka viis päeva pantvangis hoidmises.