Siiski on hulk lugejaid maksumäära langetamise poolt:

"Kindlasti tuleb langetada! Mida annab pensionärile tulumaksuvaba miiniumi ja miiniumpalga tõstmine? Ja selle pensioni, mis näpuotsaga antakse, on inflatsioon juba ammu ära söönud," kuulutab üks lugeja.

"Peaks muidugi! Ka peaks taaskehtestama ettevõte tulumaksu ja selleks, et ei tekiks tahtmist liigkasu teenida, peaks selle tegema astmeliseks," arvab teine.

"Toiduaineturg vajab põhjalikumat korrastamist. Lisaks käibemaksu kaotamisele tuleb kehtestada imporditud toiduainetele kaitsetollid. Praegu peavad põllumehed konkureerima välismaalt sissetoodava odava toiduga ja ei saa oma toodangu eest küsida õiglast hinda. Madalad toidukaupade hinnad on kohaliku põllumajanduse kirstunael!" tahab üks lugeja toiduainete käibemaksu üldse ära kaotada.

"Eesti kapitalil rajatud kohalikele ettevõtjatele kuuluvail ettevõtteil, sealhulgas toidukaupade müüjatel peab olema maksusoodustus väliskapitalil või osalusega ettevõtete ees. Tahan Selverist soodsamalt ostlemas käia, teades, et raha jääb Eestisse. Eesti saaks selles valdkonnas ilma välisrahata suurepäraselt hakkama. Riiki jääks ka rohkem raha," arvab teine kodumaise toidu austaja.

Enamik maksumäära langetamisse leigelt suhtunud inimesi ning selle vastaseid arvavad, et pigem võiks siis juba langetada elektriaktsiisi või tõsta tulumaksuvaba miinimumi.

Paljud lugejad nendivad, et maksumäära langetamisest ei läheks toit niikuinii odavamaks, kuna kaupmehed paneksid selle raha oma taskusse. Samuti kardetakse, et siis kogutaks puudujääv raha kokku mõne muu maksuga.