"Ei ole normaalne, et pedagoog Tallinnas saab keskmist palka 878 eurot kuus, samal ajal kui tema kolleeg Kernu vallas 1133 eurot. Tallinn saab riigilt suurema toetuse kui väikesed omavalitsused, kuid investeerib raha mitte ajudesse vaid seintesse," nendib ühenduse Vaba Isamaaline Kodanik mõttekoja aseesimees Jevgeni Krištafovitš.

Krištafovitš on seisukohal, et pealinn peab järgima teiste omavalitsuste eeskuju ja leidma haridusinvesteeringuteks raha teistelt kuluridadelt, jättes senist suurema osa riigipoolsest toetusest õpetajate palgaks.

"Kui väike küla leiab oma eelarvest raha, et koolimaja korda teha, peab ka Tallinn oma tulubaasiga sellega hakkama saama. Pandagu Tallinna TV kinni ja kolm miljonit aastas kohe käes, selle raha eest saab vähemalt kaks kooli renoveerida," pakkus Krištafovitš.

Krištafovitši hinnangul valitseb pealinna hariduskorralduses samasugune korralagedus, nagu ka teede ehituses. "Sahkerdamine riigirahaga ja ennastsalgav võitlus eestikeelse õppe vastu vene koolides – see on peamine, millega Tallinna linnavalitsus haridusvaldkonnas tegeleb. Pean sellist poliitikat Eesti rahva suhtes vaenulikuks. Kutsun kodanikke lõpetama see olukord. Iga Tallinna õpetaja peab saama kuus vähemalt 300 eurot rohkem, ehk temani peab jõudma see raha, mida linn praegu maksab Sõõrumaa ja Kruuda haldusfirmadele," lisas Krištafovitš.