Sillar pöördus möödunud aasta lõpus Tartu halduskohtusse, kuna linnavalitsus keeldus väljastamast lepinguid ja arveid, mis on seotud advokaadibürooga Alvin Rödl&Partnerid alates 2011. aastast, vahendas Põhjarannik.

Sillari tagamõte oli saada teada, kui palju linn on kulutanud maksumaksja raha, saamaks lahti linnavõimu avalikult kritiseerinud ametnikest eesotsas linnavara- ja majandusameti juhi Tamara Luigase ning ameti juristi Dmitri Antonoviga, aga ka Riho Sillari endaga.

Linnavalitsus teatas märgatavalt seaduses ette nähtud tähtaegu ületades, et need dokumendid on kuulutatud asutusesiseseks kasutamiseks. Poolteist kuud hiljem, kui Sillar oli asja kohtusse kaevanud nõudega tunnistada linnavalitsuse tegevus ebaseaduslikuks ning kohustada linnavalitsust neid dokumente esitama, teatas linnavalitsus, et eksametnikule need lepingud esitatakse, “kuna nende asutusesiseseks tunnistamise alus on ära langenud”.

Kuigi linn keeldus endiselt väljastamast advokaadibüroo arveid, leides, et tegu pole avaliku teabega, siis kohus aga arvas teisiti ning viitas avaliku teabe seadusele, kus on öeldud, et dokumente, mis puudutavad kohaliku omavalitsuse eelarve kasutamist, ei tohi tunnistada asutusesiseseks kasutamiseks ja seetõttu polnud kohtu arvates neid pabereid üldse võimalik sel kombel salastada.