„Täna on mahajäämus juhtivatest lääneriikidest mitmetes kriitilistes baastehnoloogiates mõnedes suundades kuni kümneid aastaid,“ ütles Rogozin. Ta tunnistas, et teisi, eelkõige kõrgtehnoloogilisi lääneriike, õnnestub lähemal ajal kõikidel töösuundadel vaevalt kinni püüda või neist mööduda, vahendab Interfax.

Rogozini sõnul lõhuti poliitiliselt rasketel aegadel praktiliselt kogu Venemaa teaduslik potentsiaal. Näiteks näeb sõjaline doktriin praegu ette, et Venemaa on valmis agressiooni tagasitõrjumiseks kasutama tuumarelvi koos tavapäraste tõrjevahenditega, aga tänapäeval sellest ei piisa, nentis Rogozin.

„Juba üle kümne aasta töötatakse USA-s välja välkkiire ülemaailmse löögi kontseptsiooni. Just sellest lähtub Ameerika sõjalise strateegia tähtsamate komponentide roll,“ ütles Rogozin. Asepeaminister selgitas, et see kontseptsioon näeb ette löögi andmist mittetuumarelvadega ükskõik millisest punktist planeedil tunni aja jooksul. Ameerika ekspertide hinnangul võidakse sellise löögi tulemusena hävitada 80-90 protsenti Venemaa tuumapotentsiaalist, tõdes Rogozin.