Pai ise Keskerakonda astumist täna ei kinnitanud ega lükanud ümber. "Ootame siis ära, ärme rutta sündmustest ette," vastas ta küsimusele, kas ta on astumas Keskerakonda.

Hetkel tööta Pail on lõpule jõudmas läbirääkimised ühe tööandjaga, kelle nime ta ei soovinud veel nimetada, sest leping pole alla kirjutatud, ent läbirääkimised töö sisu üle on lõpule jõudmas. Delfile teadaolevalt saab tema uueks tööandjaks Tallinna linnavalitsus.

Pai sõnul jätkab ta tööd kultuurivaldkonnas, millele ta on oma senise elu pühendanud. Lahtine on tööle asumise aeg, sest ilmad on ilusad ja ta tahaks ka suve nautida.

Aprillis lasti Pai Nukuteatrist suure tüliga lahti. Eelnevalt oli Pai reformierakondlastest kultuuriministeeriumi juhtide Rein Langi ja Paavo Nõgesega pikalt avalikku sõnasõda pidanud.

Enne jaanipäeva Keskerakonna korraldatud Autorollo teemalisel konverentsil oli Pai üks esinejatest, rääkides Reformierakonna kultuuripoliitikast. Jaanipäeval käis ta aga Edgar Savisaare juures Hundisilmal, kus Savisaar näitas talle oma kodu.

Eile lausus Pai, et teda pole erakonda veel kutsutud, kuid ta pooldab Keskerakonna vaateid. "Mul pole nende ideoloogia vastu midagi. Oleme Tallinna ja Nukuteatriga aastaid koostööd teinud. Kui ma Nukuteatris lõpetasin, viisin koostööpartneritele meene ja käisin neid tänamas. Kohtusin ka Tallinna linnapeaga ja meenutasime, kuidas oleme pikalt-pikalt koostööd teinud."