PGS vastase võitluse üks juhte, sotsiaaldemokraat Eiki Nestor lausus, et venitamine ei anna enam tulemust, mistõttu opositsioon on juntimise lõpetanud.

Veel täna tuleb eelnõu kolmas lugemine ning selle lõpus kavatsevad sotsid hääletada PGSi vastu. "Hääletame vastu nii eelnõu sisu tõttu, mis on täis haridusliku kihistumise suurendamist Eestis, õpetajate töötingimuste halvendamist, mitmete tegemata reformide jätmist õpilaste ja õpetajate mureks, lisaks kõigele muule on seal puhtloogilised lollused, mille kohta proovisin teada saada, mida kultuurikomisjon sellest arvab," selgitas Nestor.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon ja Keskerakonna fraktsioon tegid ettepaneku eelnõu teine lugemine katkestada. Ettepanek ei leidnud toetust.

Nestor lausus, et koalitsioon lahendas olukorra jõuga. "Eks me kasutasime omi võimalusi ja nemad omi," lausus Nestor. Opositsioon hakkas PGSi vastuvõtmise takistamiseks venitama, võttes pidevalt kümneminutilisi pause, koalitsioon aga vastas sellele täiendavate istungite korraldamisega, et seadus ikkagi veel enne riigikogu suvepuhkust vastu võtta.

Lähema paari tunni jooksul võetakse PGS vastu ja riigikogu saab suvepuhkusele suunduda.