Peaministrid plaanivad teiste teemade seas rääkida tänasel töölõunal kahepoolsetest majandussuhetest, teatas Stenbocki maja oma Facebooki kontol.

Teiste teemade seas kavatsevad valitsusjuhid rääkida projektist Rail Baltic ning energia- ja e-riigi alasest koostööst. Lisaks tuleb kohtumisel juttu Eesti ja Soome koostööst OECD’ga riigivalitsemise arendamisel ning teadus- ja arenduskoostööst.

Peaministrid arutavad ka järgmisel nädalal toimuva Euroopa Liidu Ülemkogu teemadel. 27. ja 28. juunil toimuval Ülemkogul räägivad Euroopa Liidu riigipead ja valitsusjuhid konkurentsivõimest ning liidu rahandus- majandusteemadel, pangandusliidust ning liitumisläbirääkimistest kandidaatriikidega.

Fotodelt on näha, kuidas käivad ettevalmistused töölõunaks. Stenbocki maja koridorist on saanud köök ja trepil ootavad kelnereid puhtad särgid. Riigivanemate saali kaetakse töölõunaks laud, mille lina vajas veel triikimist.

Peaminister Katainen kohtub lisaks oma Eesti kolleegile ka president Toomas Hendrik Ilvesega.

Eesti ja Soome peaministrid kohtuvad kahepoolselt vähemalt kaks korda aastas – ühe korra Soomes ja teisel korral Eestis. Eesti peaminister külastas oma Soome kolleegi möödunud aasta novembris, Jyrki Katainen oli viimati Eestis läinud aasta aprillis.

Lisaks neile regulaarsetele kahepoolsetele kohtumistele kohtuvad peaministrid oluliselt tihedamalt ka muudes koostööformaatides, näiteks Euroopa Liidu Ülemkogudel ja Läänemere Arengufoorumil.