Iva kinnitusel ei olnud Laari kirja eesmärk esile kutsuda valitsuskriisi. "Minu hinnangul on praegusel parempoolsetel erakondadel baseeruval koalitsioonil olemas töövõime ning valitsuskriisi esilekutsumine ei ole kasulik kellelegi," ütles Iva Delfile.

Iva avaldas arvamust, et kogu erakonnale oli Mart Laari kiri üllatus.

Iva sõnul on IRL erakond, kus avatud arutelu ei peljata ning erakonna esimees Urmas Reinsalu on kokku kutsunud esmaspäevaks laiendatud erakonna eestseisuse, kus osalevad ka kõik IRLi fraktsioonil liikmed.

"See on võimalus poliitilist olukorda käsitleda ning samuti läbi arutada, mida soovime selles koalitsioonis valitsuse tasandil ära teha," ütles Iva.

Iva sõnul on selge, et iga erakond peab lahendama oma probleemid ise ning Reformierakond on sisevalimistel toimunud pettuste välja selgitamisega ka tegelemas.

Riigikogust lahkuv ning Eesti Panga nõukogu esimeheks asuv kahekordne peaminister Mart Laar saatis eile oma erakonnakaaslastele teravas toonis kirja, milles ta taunib võimupartneri Reformierakonna tegemisi ning räägib IRLi võimalusest avada tee uue võimuliidu moodustamiseks.