Seletuskirjas kirjutas Kukk, et enamasti hääletas ta kuue kandidaadi poolt, hääled jagunesid suvaliselt, kelle sekka mahtus enamasti Viljandimaa kandidaate, teatas ERR Uudised.

"Vabandan oma erakonnakaaslaste ees, et sedasi käitusin. Vedasin alt oma tööandjat ja oma maakonda. Kui üldse püüda selgitada, siis oli selleks lihtsalt inimlik ajapuudus. Maakonnas oli meililistides juttu, et püüame ikka ise olla ka tublid ja võimalikult paljud inimesed hääletama saada. Nägin, et see ei õnnestu ja püüdsin nii oma tööd kiiremini teha. See oli viga ja mul on väga kahju. Loodan, et minu siiras vabandust võetakse arvesse. Kinnitan ka avalikult, et seda ei palunud mul teha ei minu tööandja ega nõudnud ükski kandidaat," sõnas Ott Kukk Reformierakonna pressiteates.

Linde sõnul on Viljandimaal kinnitust leidnud 24 rikkumist ning see rikkumiste arv Viljandimaal on ka töörühma hinnangul lõplik.

Kokku tuvastas Reformierakonna töörühm sisevalimistel 71 rikkumist kolmes maakonnas – Lääne-Virumaal, Võrumaal ja Viljandimaal. Kõik Lääne-Virumaa rikkumistega seotud hääled ja osa ka Võrumaa häältest läksid töörühmale antud selgituste kohaselt eelmisel nädalal erakonnast välja arvatud Kristiina Ojulandile.

Seega on manipuleeritud 2,1% praegusele juhatusele antud häältega. Kokku anti Reformierakonna sisevalimistel 1494 häält.