Rünnakus kahtlustatav umbes 30-aastane mees on viimastel andmetel tapetud. Politsei lasi mehe raamatukogus maha. Juhtunuga seoses on kinni peetud veel üks inimene, vahendas BNS.

Ajalehe Los Angeles Times informatsiooni kohaselt leidis tulistamine aset õppelinnakus ja selle ümbruses, kus rünnati autodes ja bussis olevaid inimesi.

Kaks laipa leiti lähedalasuvast majast, mille mõrtsukas oli enne kolledžiõuel tulistamist põlema süüdanud.

"Meile helistas mitmeid tunnistajaid, kes kinnitasid, et täiskasvanud mehel oli mitu relva ning ta tulistas autodesse ja bussi pihta," ütles California politsei eestkõneleja Danise Joslin telekanalile CNN.

Politseipealiku Jacqueline Seabrooksi täpsustuse kohaselt sai mõrvadeseeria alguse majast, kus kurjategija tappis kaks inimest ja süütas hoone seejärel põlema. Teel ülikoolilinnakusse tappis mees kaks inimest ja tulistas valimatult sõidukeid. Veel kaks inimest mõrvati õppeasutuse territooriumil.

"Ma kuulsin paarikümmend lasku või oli neid isegi rohkem. Ma olin raamatupoe lähedal ja ehmusin väga," kinnitas telekanalile ABC7 üks üliõpilane.

Rannikulinn Santa Monica asub California osariigis Los Angelese maakonna lääneosas. Santa Monica kolledžis õpib umbes 34 000 tudengit.