Tüüpilisele parteikirjale kohaselt saavad sõna kõik erakonna tähtsad ninad ning suuremalt jaolt räägitakse positiivsetel teemadel.

Värske skandaali valguses oleks aga paslik heita pilk peaminister Andrus Ansipi ja Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi öeldule.

Kuna ajakiri avaldati enne erakonna üldkogu, siis on teemad keskendunud peamiselt liikmete juhatusse valimisele.

Ansip: mitu pead on parem kui üks pea

Andrus Ansip teatab, et tema poolt võiksid hääletada inimesed, kes armastavad vabadust kui väärtust ja Reformierakonda kui vabaduse parteid. Enda sõnul on ta parlamentaarse demokraatia kaitsja.

"Parlamentaarse demokraatia kaitsmine peaks olema iga põhiseadusliku institutsiooni ametikohta täitva riigimehe üks esmaseid ülesandeid," kirjutas Ansip toona.

Kui Ojuland on skandaali jooksul juhtinud tähelepanu sellele, et Ansip justkui on viinud kogu tähtsate otsuste langetamise partei tagatubadesse, siis ajakirjast õhkub hoopis vastupidist.

"Olen alati olnud ka seda meelt, et mitu pead on parem kui üks pea. Erakonnana oleme alati olnud tulevikupartei, proovinud koos otsida ja leida töötavaid lahendusi ja eluvõimelisi reforme," kiitis Ansip.

Ansip lisas veel: "Tehes vahel vigu, neist õppides, kuid tehes rohkem õigeid asju kui keegi teine..."

Ojuland: erakond avatud juhtimisstiiliga

Ojuland seevastu tähtsutas rahvusvahelist kogemust, mis tuleb kasuks partei kaasaegsel juhtimisel. "Side juhatuse ja EL-is tehtavate otsuste vahel on oluline."

Tuleviku teemal rõhus Ojuland samuti erakonna juhtimisele, mis tema sõnul peaks olema avatud.

"Erakond peab olema avatud juhtimisstiiliga ja tähtsutama igat liiget."

Seni rõõmsate nägudega üksteise kõrval poseerinud Ansip ja Ojuland on aga tänaseks skandaali mõjul, mis viimastel päevadel veelgi rohkem hoogu saanud, üksteisest pea täielikult võõrdunud ning süüdistavad üksteist vassimistes ning muudes sulitempudes.