From: kristiina Ojuland >
Date: 2013/6/1
Subject: mis toimub?
To: keit.pentus-rosimannus@envir.ee, "andrus.ansip@riigikantselei.ee" >, "urmas.paet@mfa.ee" >, Jürgen Ligi >@fin.ee@mfa.ee>@riigikantselei.ee@riigikantselei.ee>@envir.ee>
@gmail.com

Tere

Kirjutan Teile kui erakonna senisele juhtkonnale, sest mind on hoitud seoses hääletuskandaaliga infost eemal. Kuni tänase õhtuni olen teinud kõik selleks, et nii Lääne- Viru maakonna kui erakonna peakontori tasandil oleks võimalikult avatud infovahetus. Paraku on RE peakontor keelanud maakonna arendusjuhil Taimi Samblikul minuga suhtelmine. Saabusin Eestisse neljapäeva hilisööl ja soovisin kohtuda Taimiga kl 9 reede hommikul Ihasalus. Kuivõrd Taimi kohtumisele ei ilmunud, sõitsin ise Lääne-Virumaale, kus leidin eest endast täiesti väljas ja stressis arendusjuhi, kes korrutas ainult ühte asja, et ta teeb nii nagu peakontor ütleb. Samas tunnistas ta Einar Vallbaumi kuuldes, et ta oli Ihasalus reede hommikul kl 8.30 minu aia taga ja valmis minuga kokku saama. Ootamatult ilmus kohale Reimo Nebokat, kes tal keelas minuga kohtumise ja ka teatamise, et kohtumine jääb ära ning et ta oli sunnitud lahkuma. Kui see pole zhantaaz, siis mis see on? Eile erakonna peakontoris kohtumisel Martin Kuke ja Reimo Nebokatiga sellele vahejuhtumile ma mõistlikku seletust ei saanud. Mulle õeldi, et nad on palunud minna Taimil maapakku reedest esmaspäevani ning mitte vastata telefonikõnedele. Tahan küsida- miks on mul keelatud suhlemine maakonna arendusjuhiga? Ja tahan teada seda, miks peab Taimi Samblik olema maapaos?

Ja teine küsimus. Kuivõrd esmaspäeval toimub Erakonna uurimiskomsjoni kohumine, siis eeldan, et neil võiks olla mulle küsimusi esitada. Seni ei ole ma saanud kutset komisjoni istungile ja ma ei tea, kus see toimub. Martin Kukk ütles mulle reedel, et kui ma saan, siin võin osaleda. Mida pean ma sellest järeldama? Kuna kutset reedel ei saabunud, siis üritasin täna saada telefoni teel ühendust nii Peebu kui Väinoga, kuid nad ei vastanud. Tõsi, Peep oli mulle helistanud tagasi hetkel, kui olin hõivatud. Hiljem ta enam telefonile ei vastanud.

Kas te peate sellist käitumist normaalseks? Olen olnud RE-s 17 aastat. Ma leian, et mul on õigus küsida- mida see kõik tähendab?

Kristiina

From: Jürgen Ligi >
Date: 2013/6/1
Subject: Re: mis toimub?
To: kristiina Ojuland >
Cc: "keit.pentus-rosimannus@envir.ee" >, "andrus.ansip@riigikantselei.ee" >, "urmas.paet@mfa.ee" >@mfa.ee>@riigikantselei.ee@riigikantselei.ee>@envir.ee@envir.ee>
@gmail.com
@fin.ee

Fakte teadmata oletan, et tegu on uurimistaktikaga. Vaevalt keegi siinsetest asja koordineerib, aga kindlasti tegeleme asjaga hiljem. Esmaspäev on õhtust targem. Kolmapäev ka.
Jürgen
From: kristiina Ojuland >
Date: 2013/6/2
Subject: Re: mis toimub?
To: Jürgen Ligi >
Cc: "keit.pentus-rosimannus@envir.ee" >, "andrus.ansip@riigikantselei.ee" >, "urmas.paet@mfa.ee" >
Jürgen,
ma saan aru et , sa pead arendusjuhi hirmutamist uurimistaktikaks? See kõlab küllaltki "innovatiivselt" demokraatlikus keskkonnas. K
@mfa.ee>
@riigikantselei.ee@riigikantselei.ee>
@envir.ee@envir.ee>
@fin.ee
@gmail.com

On 2 Jun 2013, at 08:21, "Jürgen Ligi>" > wrote:@fin.ee@fin.ee

Ma ei tea fakte. Ma tean Sinu versiooni asjast, kus usaldust pole. Uurimine võib selgust tuua.
J

From: Keit Pentus-Rosimannus >
Date: 2013/6/2
Subject: Re: mis toimub?
To: jurgen.ligi@fin.ee
Cc: kristiina.ojuland@gmail.com, urmas.paet@mfa.ee, andrus.ansip@riigikantselei.ee@riigikantselei.ee>@mfa.ee>@gmail.com>
@fin.ee>
@envir.ee

Tere Kristiina

Mu meelest ootavad kõik selgust, sest hulk inimesi on praegu ebaõiglaselt väga rumalas olukorras ja pihta on saanud terve erakond. Töörühma töö ja nende uurimistoimetuste kohta mul infot pole, ei tea ka nende koosolekute toimumise aja jms kohta, aga rääkisin Martiniga ja ta kinnitas, et on Sulle homse töörühma toimumumise aja ja koha öelnud ja ka mailile üle saatnud? Juhatusega saame me kokkuvõtte kolmapäeval, selleks ajaks on loodetavasti pilt selgem, enne seda pole mu meelest objektiivsuse huvides kellelgi meil põhjust sellesse töörühma töösse sekkuda.

Arendusjuhiga suhtlemise osas on ju ikka nii, et keegi ei saa keelata kahel täiskasvanud inimesel omavahel suhelda, kui nad seda soovivad. Kui mingil põhjusel ei soovi, ei saa ka keegi sundida.

Keit