Nii Ojuland kui Vallbaum eitavad oma süüd. Kohale on lisaks Ojulandile ja Vallbaumile kutsutud ka erakonna uurimiskomisjoni juht Väino Linde ja Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik.

Aukohtu liige Paul-Erik Rummo avaldas lootust, et tänane aukohtu otsus tuleb õiglane. Küsimusele, kas aukohtu otsuse tulemusel võib järgneda Kristiina Ojulandi parteist väljaheitmine, vastas Rummo, et aukohtu otsus on soovituslik. Parteist väljaarvamise otsuse peab tegema erakonna juhatus, ütles Rummo Delfile.

Aukohtu liikmete ette astunud Einar Vallbaum sõnas, et astub kohtu ette puhta südamega ning tal pole karta midagi.

Ojuland ütles vahetult enne aukohtu ette astumist ajakirjanikele, et temal pole midagi varjata.Ta märkis, et taolisi häälteostu skeeme on kasutatud üle Eesti ka teistes Reformierakonna piirkondades.

Taimi Samblik ütles Delfile, et Ojulandi suhtes tal mingit hirmu pole ning ta jääb seniöeldu juurde. Samblik on varem öelnud, et 2011. aastal andis talle käsu valimistel hääli võltsida Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum ja tänavu Kristiina Ojuland. Mõlemal korral sai ta nii kokku 39 häält. Ehkki Samblik ütles, et ta mõistab oma teo tõsidust ning on valmis selle eest vastutust kandma, oli ta enda sõnul ainult käsutäitja.

Aukohtu otsus antud küsimuses võib valmis saada täna hilisteks õhtutundideks või isegi homme hommikuks.