Tollitöötajad läksid kalalaeva pardale reedel umbes 60 miili kaugusel Hispaania linnast Fuengirolast ning eskortisid laeva Málaga sadamasse, kus narkolast lossiti, teatab AFP.

„Võib öelda, et tegemist on piraadilaevaga, sellel ei olnud lippu, see ei olnud registreeritud, sellel polnud dokumente,“ ütles operatsiooni läbi viinud tollilaeva kapten Abel Gil Hispaania televisioonile.

Tolliagendid leidsid laevalt 654 pakki hašišit, mis kaalusid kokku 17 100 kilogrammi. Laev oli viletsas seisundis ja sellel puudus radar. Tollilaev saadeti alust kinni pidama pärast seda, kui Hispaania tolli seirelennuk märkas pakkide ümberlaadimist kalalaevale suuremalt aluselt, mis seejärel suundus Marokosse.

Tollitöötajad vahistasid laeva 14 meeskonnaliiget, kellest kaks on alaealised.

Hispaania lähedus Marokole, mis on üks peamisi hašišitootjaid, ja lähedased suhted endiste kolooniatega Ladina-Ameerikas, mis on peamine kokaiinitootmispiirkond, on muutnud riigi Euroopasse saabuvate narkootikumide peamiseks sisenemiskohaks.

Eelmisel nädalal pidas Hispaania politsei Atlandi ookeanil kinni laeva kolme tonni kokaiiniga ja arreteeris 21 inimest, kelle hulgas olid laeva korealasest kapten ja indoneeslastest meeskond.

6. mail konfiskeeriti Hispaania lõunaosas Córdoba linnas ühest laohoonest 52 tonni hašišit, mis on Euroopa rekord. Vahistati kolm inimest.

Eelmisel aastal tabas Hispaania kokku ligi 21 tonni kokaiini, mida oli 2011. aastaga võrreldes 25 protsenti rohkem, ja 326 tonni hašišit, mida oli 2011. aastaga võrreldes 8,5 protsenti vähem, teatas siseministeerium.

See moodustas kokku 41 protsenti Euroopas tabatud kokaiinist ja 74 protsenti hašišist.