Peale Vikerraadios intervjuu andmist lausus Ansip Delfile, et tema teada on kahtlus üle 30 inimese hääle võltsimises. Kõik need juhtumid toimusid Lääne-Virumaal.

Ansip ei vastanud konkreetsele küsimusele, kas pettuse tunnistas üles Reformierakonna Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik. Ta ei soovinud samuti kommenteerida, kas pettus toimus Kristiina Ojulandi või mõne teise Reformierakonna juhatusse kandideerinu kasuks.

Ansip lausus, et tema isiklikul hinnangul ei ole sisevalimistel petja koht Reformierakonnas. Võltsimine polnud tema hinnangul aga nii ulatuslik, et selle tõttu tuleks juhatus uuesti valida.

Natuke varem Vikerraadios rääkides lubas Ansip, et kõik tulemused avaldatakse. Kuid praegu on tema sõnul vara ühele inimesele näpuga näidata. "Las selgitab selle inimese nime ja kõik asjalolud välja esmaspäeval tööd alustav komisjon," lausus Ansip.

Ansip avaldas lootust, et tema valimine erakonna esimeheks ei toimunud pettusega ja lisas, et tegelikult oleks tema esimeheks valimiseks piisanud ka ühest häälest, sest erakonna esimehe kohale oli vaid üks kandidaat.

Neid inimesi, kes saavad erakonna liikme parooli vahetada, on vähem kui 20. Senise info põhjal on üks nendest inimestest oma volitusi kuritarvitanud ja kasutanud ise sisehääletamisel erakonna liikmete paroole, mida ta ise on neile loonud.