Pühapäeval, 19. mail kella 16 paiku kontrollisid Põlva politseinikud ühes abipolitseinikega Tallinn-Tartu-Luhamaa maanteel sõidukijuhtide kainust. Taamalt lähenes mootorratas, mille juht otsustas politseinikke märganuna peatuda, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Motomehe lühikene mõttepaus viis selleni, et pööras ratta ümber ning sõitis tuldud suunas. Mootorratturile järgnes patrull andes ka peatumismärguande, ent juht seda märkama ei teinud ning lisas hoopis sõidukiirust juurde.

Kõrvalteele pöörates ei tulnud motomees oma kaherattalise talitsemisega enam toime ning kukkus. Viga ta ei saanud. Rattasadulas olnud 55aastasel Antsul tuvastasid Põlva politseinikud alkoholi tarvitamise tunnused ning meest otsustati kuni kohtuistungini kinni pidada arestimajas.

Täna, pärast kahte päeva arestimaja seinte vahel, seisis mees Põlva kohtumaja saalis, kus politsei taotles talle karistuseks aresti. Kohus mõistis Antsule karistuseks 15 päeva aresti, millest 13 päeva asendas üldkasuliku tööga. Ühele motohuvilisele suurima karistusena otsustas kohus lisaks ka ära võtta Antsu juhtimisõiguse pooleks aastaks.

Põlva patrullteenistuse vanem Arvo Turba ütles, et raskemate liiklusväärtegude korral taotleb politsei kohtus seaduseeirajatele endistviisi ja meelekindlalt karistuseks aresti.

„Eraldame selliselt ajutiseltki ohtliku juhi liiklusest ning anname talle võimaluse oma ohtliku teguviisi üle järele mõelda,“ selgitas Turba ning lisas, et samas on ühe ratturi jaoks karmimaks karistuseks just alanud motohooaja sedavõrd kiire lõpp.