Kalmistu serval mulla alla mätsitud kümneid tuhandeid ruutmeetreid kunstmaterjalist staadionikatet avastas Vene Delfi lugeja, Komplex Teenused palganud Maardu linnavalitsuse jaoks oli tegu ebameeldiva üllatusega.

Maardu abilinnapea Nikolai Vojeikin ütles Vene Delfile, et tegu oli ühe eraldiseisva teenusega, mis telliti Komplex Tenused OÜlt staadioni renoveerimise raames.

Vojeikini sõnul oli töö maksumuseks umbes 9800 eurot ja seetõttu ei korraldatud riigihanke konkurssi, vaid valiti kolmest pakkumisest üks. Leping sõlmitigi Komplex Teenustega, kelle kohustuseks jäi lepingu kohaselt utiliseerida staadionikate. Teisisõnu tähendas see, et firma pidi katte viima jäätmejaama.

"Käisin täna väljakul, et vaadata, kuidas vana kate on maha võetud ja töö jättis hea mulje," nentis Vojeikin ja lisas, et info katte kalmistu servale mahamatmisest tuli alles hiljem Vene Delfi kaudu.

"See on häbematu lohakus ja kole tegu tehtud. Selle kohta ütlen, et partner on rikkunud lepingutingimusi. Utiliseerimine kui selline ei tähenda, et ta peaks selle sinna kohta panema, kus teda nüüd näha on," rääkis abilinnapea.

Tema sõnul selgitab Komplex Teenused, et kuna jäätmeid utiliseeritakse kaalu järgi - mida kergem, seda kasulikum on neist vabaneda. Sellpärast viidigi staadionikate väidetavalt kalmistu serva tiigi äärde "kuivama".

"Praegu olen peatanud kõikvõimalikud arvete väljamaksmised. Lepingu järgi pidi töö ära tehtama 30. maiks, nii et tal on senimaani aega kõik asjad ära korraldada," ütles Vojeikin ja avaldas lootust, et Komplex Teenused selleks tähtajaks staadionikatte jäätmejaama toimetab.

Kas ettevõte ka peab keskkonnaohtliku teo eest trahve maksma, on Vojeikini sõnul tema kolleegide tööpõld.