Tänane Eesti Ekspress kirjutab, kuidas 2009. aastal enne kohalikke valimisi korraldas Reformierakonna riigikogu liige Kalle Palling internetiportaalides anonüümset kommenteerimist, et mõjutada avalikku arvamust Reformierakonnale soodsas suunas.

2009. aastal lausus Pukk EPLile, et tegemist on puhtalt ajakirjandushuviliste noorte sooviga ja nende jaoks on täiesti mõistlik oma seisukohti toetada.

„Meie noored on mõnes küsimuses natuke teadjamad, kuna anname neile otsest infot, et mis riigis parasjagu toimub, siis saavad nad ka seda kommentaariumi tasakaalustada. Küsimus ei ole ainult üdini positiivse kommentaaride kirjutamises, vaid ka olukorra lahtikirjutamises,“ selgitas Pukk 2009. aastal.

Pukk oli Ekspressi artikli kohaselt ka ise üks kommenteerimise korraldajaid. Ekspressi käsutuses oleva kirjavahetuse kohaselt kirjutas Pukk 2009. aastal erakonnakaaslastele, et ühe Reformierakonna suhtes kriitilise artikli alla tuleb "täna kõvasti meid toetavaid kommentaare lisada".

Pukk teatas täna, et Reformierakonna jaoks oli see tegevus algusest peale avalik.

"Reformierakonna ja Keskerakonna erinevus on aga selles, et oleme palunud oma arvamust avaldada vabadel inimestel, kes poliitikast huvituvad. Keskerakond kasutab selleks Tallinna linna palgal olevaid inimesi. See on oluline ja olemuslik vahe. Fakt on ka see, et juba aastaid ei ole me kommenteerimisega aktiivselt tegelenud," teatas Pukk.

Kuu aja eest kirjutas Ekspress, et Keskerakond on pannud linna palgal olevad inimesed graafiku alusel Keskerakonna suhtes positiivseid kommentaare kirjutama.