„Eesti ühiskond on täna nii avatud kui olla saab ja kohati minnakse sellega üle võlli. Näiteks Google teab meist sageli juba rohkem kui me ise: mida loeme, kus asume, mida mõtleme jne. Liigne avatus paljudes firmades pole sageli hea. Samas suurtest asjadest me eriti midagi ei tea. Panganõukogu protokollid või energiahiiu investeeringud maardlatesse on pikaks ajaks salastatud,“ märkis Neivelt.

Kommenteerides arenguid eurotsoonis tõdes Neivelt, et raha trükkimine on mõneks ajaks pinged maha võtnud, aga vaid mõneks ajaks. Vindumine jätkub ja pole selge kui kaua.

„Keegi suuri otsuseid teha ei taha. Niiapalju tehakse, et kuidagi koos püsida. Liigutakse väikeste sammudega, aga ei tea kuhu,“ ütles Neivelt.

Tänavune Danske Liidrite Foorum toimub teemal „Oleme avatud!“. Enam kui 400 osalejaga ärifoorumil arutletakse võimaluste ja riskide üle, mis kaasnevad Eesti avatud majanduspoliitikaga.

Danske Liidrite Foorum (varasemalt Sampo Liidrite Foorum) toimub juba kaheksandat korda. Foorum toob kokku erinevate ärivaldkondade arvamusliidrid ning tunnustatud juhtimiseksperdid.