Politsei teatel on kolm vahistatut vanuses 50, 52 ja 54 aastat. Neist üks on endine koolibussi juht ja elas ainsana majas, kust naised leiti.

Esmaspäeva õhtul kogunes tänavale, kus asuvast majast leiti samal päeval Amanda Berry, Gina DeJesus ja Michelle Knight, juubeldav rahvahulk. Majast leiti ka kuueaastane laps, teatasid võimud.

Politsei teatel on naised hea tervise juures, kuid viidi siiski haiglasse tervisekontrolli, enne kui võisid taas oma perekondade juurde minna.

Clevelandi politseiülem ütles, et tema arvates olid naised majas kinni seotud ning olid seal olnud alates kadumisest.

Naaber Charles Ramsey võttis parajasti kiiret einet, kui kuulis karjumist.

„Ma nägin, et see tüdruk oli hullumas, püüdes majast välja saada,“ ütles Ramsey CNN-i vahendusel. „Ma läksin verandale ja ta ütles: „Aidake mind välja. Ma olen olnud siin pikka aega.““

Arvates, et see on kodutüli, lõi Ramsey ukse alaosa katki ning naine tuli koos väikese tüdrukuga välja ja ütles: „Helistage 911, minu nimi on Amanda Berry.“ Ramsey tunnistas, et ei teadnud seda nime ega teadnud, et selline inimene on kadunud.

Majast välja saanud, palus Berry telefoni.

„Aidake mind, ma olen Amanda Berry. Mind rööviti ja ma olen olnud kadunud kümme aastat. Ja ma olen siin, ma olen nüüd vaba,“ ütles Berry hädaabinumbrile 911 võetud kõnes kohaliku aja järgi kell 17.51 esmaspäeval.

Berry palus politseil reageerida „kohe, enne kui ta tagasi jõuab“ ning nimetas röövijat Ariel Castroks.

„Nad olid hullumeelsed, karjusid: „Appi, kutsuge politsei, palun aidake.“ Nad olid meeleheitel, nutsid, jooksid,“ ütles Angela Garcia, kelle tädi andis telefoni politseisse helistamiseks.

Alla minuti hiljem helistas ka Ramsey.

„Ta ütleb, et see (ebatsensuurne sõna) röövis minu ja mu tütre,“ rääkis Ramsey hädaabinumbrile helistades.

Berry kadus 16-aastasena 2003. aasta 21. aprillil pärast seda, kui oli helistanud õele, et öelda, et saab autoga töökohast Burger Kingist koju.

DeJesus kadus 14-aastasena teel koolist koju umbes aasta hiljem. Politsei teatel kadus Knight 2002. aastal ja on nüüd 32-aastane.
AmandaBerry and Gina DeJesus