Tankerlennuk kadus radari ekraanilt kohaliku aja järgi kell 15.10 Tšaldovani küla juures Kõrgõzstani-Kasahstani piiri lähedal. "Lennuk läks õhus põlema ja kukkus alla," ütles ministeeriumi esindaja Tšuiski rajoonis, kuhu Tšaldovan kuulub. Kõrgõzstani võimud ei ole öelnud, kuhu lennuk oli teel, vahendab BNS.

Manase õhuväebaasi teatel on tankerlennuki meeskonnaliikmete saatus teadmata. "Päästeteenistused on sündmuskohal, meeskonna saatus on teadmata," seisis Kõrgõzstani pealinna Bishkeki lähedal asuva transiidikeskuse avalduses.

Manasest kinnitati, et lennuki näol oli tegemist KC-135 Stratotankeriga, mille pardal on tavaliselt kolm meeskonnaliiget.

Interfax vahendas kohaliku tsiviillennunduse ametniku arvamust, et lennuki plahvatuse võisid põhjustada piirkonna kohal olnud tormipilved.

Kõrgõzstani eriolukordade minister Kubatbek Boronov ütles Vene televisioonile antud intervjuus, et alla kukkunud lennukis Boeing KC-135 Stratotanker oli kaks kuni viis meekonnaliiget.

Lennukirusud paiskusid nelja kuni viie kilomeetri ulatuses mägisele alale. Valitsuse ametnik Kanat Davletov ütles Reutersile, et päästjad kiirustasid pärast õnnetust kohe mägedesse lennuki meekonna otsingule.