Kaitseministrilt küsiti neljapäevasel pressikonverentsil, kas USA valitsus kavatseb uuesti üle vaadata Süüria opositsiooni mässuliste relvastamise, mille peale Hagel vastas jaatavalt, kuid lisas, et mingeid otsuseid pole veel langetatud, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Kaitseminister rõhutas, et USA kavatseb enne otsuse langetamist arutada valikuvõimalusi liitlastega. Hageli sõnul pole ta veel isegi otsusele jõudnud, kas mässuliste relvastamine on ikka mõistlik lahendus.

USA president Barack Obama ütles Hageli sõnavõttu kommenteerides, et kaitseministri mõtted väljendasid samu seisukohti, mida tema juba kuid on rääkinud.

"Me oleme näinud tõendeid üha hoogu koguvast vägivallakeerisest ja verevalamisest ning võimalikust keemiarelvade kasutamisest Süürias. Ma olen kogu aeg öelnud, et me kaalume endiselt kõiki võimalusi. Kuid me tahame enne tegutsema asumist olla veendunud, et me tõepoolest suudame sealset olukorda parandada, mitte seda veelgi hullemaks muuta," ütles president.

2011. aasta märtsis rahulike meeleavaldustega alanud Süüria kodusõjas on hukkunud üle 70 000 inimese.

President Bashar al-Assad on nurjanud katsed tõsiseltvõetav poliitiline lahendus saavutada ning araabia, eriti Pärsia lahe äärsed riigid on ülestõusnuid relvadega varustanud.

ÜRO ja Araabia Liiga erisaadik Süürias Lakhdar Brahimi kaalub tagasiastumist, kuid jääb ilmselt ametisse vähemalt mai keskpaigani, teatas tema nõunik neljapäeval. ÜRO ja Araabia Liiga diplomaatide sõnul on veteransaadik lahkumise veerel, sest on pettunud rahvusvahelise kogukonna lahkhelides ja konflikti üha sõjalisemas iseloomus, mille põhjus on osaliselt araabia riikide toetus mässajatele.

Brahimi on endine Alžeeria välisminister ning ÜRO saadik Afganistanis ja Iraagis, kus ta nägi jõhkrat kodusõda.