Märtsi keskel ilmus Marijampole politseijaoskonda Eesti registreerimisnumbriga väikese kaubiku juht. Ta teatas, et mõned kilomeetrid linnast eemal ründasid ta autot politseivestides mehed ja röövisid ära auto 100 000 eurot väärt laadungi, millega ta oli parasjagu teel Ukrainasse, kirjutas Leedu Delfi.

Marijampole politseinikele tundus 23aastase Siim P. jutt kohe kahtlane. Neile tundus, et mees üritab toime panna suuremahulist kindlustuspettust. Petiste plaani läbi hammustamiseks kulus politseinikel kõigest kaks päeva.

Kuriteo väidetav ohver Siim P. ja tema kaasosaline, samuti 23aastane Tartu ülikooli tudeng Kristjan R., sattusid seetõttu kohtu alla süüdistatuna võõra vara suuremahulises omastamises ja kuriteost valeteate esitamise eest.

"Me nägime taolistest kuritegudest telekast ja mõistsime, et see on kerge viis raha teenida," rääkis Kristjan R. kohtus.

Ta rentis väikese kaubiku, täitis selle tühjade toidulisandite kastidega, tegi sellest pilti ja esitas pildid kindlustusfirmale. Sellest piisas, et kindlustusfirmaga leping alla kirjutada.

Kindlustuspettusega lootsid mehed teenida 50 000-60 000 eurot. Mingit kava kaup tegelikult Ukrainasse viia polnud, nii kirjutati lihtsalt dokumentidesse. Sõbrad leppisid kokku, et natuke enne Poola piiri lavastab Siim P. röövimise.

Kohtus olid suurepäraselt inglise keelt rääkivad mehed viisakad ja vabandasid politseinike aja raiskamise pärast. Siim P. rääkis, et tema läks kuriteo sooritamise peale välja raha pärast, sest ta vanematel on probleeme pangalaenu tasumisega. "Ma sooritasin kuriteo esimest ja viimast korda," kinnitas Siim P. kohtus.

Kohus mõistis mõlemale mehele aastase vanglakaristuse. Kristjan R. pidi lisaks tasuma 1300 litti trahvi, sest ta kandis oma autos kasteeti, mille mees oli oma sõnul toonud Küproselt suveniiriks.