Peaminister tõi oma pöördumises välja, et 95-aastane Eesti Vabariik ei ole kunagi varem olnud kindlamalt kaitstud kui täna, kuna me kuulume NATOsse ja Euroopa Liitu, meie liitlassuhted on tugevad ning Eesti riik investeerib kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust kaitsevaldkonda, et tagada meie riigi esmane kaitsevõime.

"Eestil on rahvusvahelist autoriteeti rohkem kui kunagi varem. See on saavutus, mille üle meie rahvas võib olla uhke," ütles peaminister.

"Selle saavutuse on suuresti taganud meie vaprad ja kõrgelt koolitatud ning rahvusvaheliselt hinnatud kaitseväelased ja nende pühendumus oma kutsumusele - julgeoleku tagamisele. Nende meeste ja naiste panus Eesti riigi kaitsevõime tugevdamisel on hindamatu," lisas Ansip.

"Tänasel veteranipäeval tänan ma praeguste ja endiste kaitseväelaste lähedasi - vanemaid, õdesid, vendi, abikaasasid, lapsi ja sõpru - kelle toetuseta oleks välismissioonil olemine olnud veelgi raskem. Suur tänu teile, et te olete mõistnud ja toetanud," lõpetas Ansip.

Samuti kutsus peaminister kõiki Eestimaa elanikke üles näitama oma tänu ja austust veteranide vastu ning heiskama täna oma kodumajale Eesti lipu.