Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Delfile, et politsei sai Mähel olnud intsidendi kohta lapsevanemalt avalduse alles täna hommikul.

"Politseile on teada ka isik, kelle käitumise suhtes lapsevanem avalduse tegi. Uurimise käigus selgitatakse välja, mis täpsemalt laupäeval Mähe poes ja selle ümbruses juhtus," lisas Sang.

Sang rõhutas, et kindlasti tuleks sellistest juhtumitest ning kahtlasena tunduvatest isikutest anda esmalt teada politseile, mitte piirduda postitusega sotsiaalmeedias.

Laupäeval hakkas Facebookis levima ühe mureliku lapsevanema hoiatus, et Mähe poe ees olid laupäeva õhtul mehed, kes tema 11-aastasele tütrele järjekindalt ligi tikkusid, hoolimata kurjaks muutunud ema kohalolust. Mehi võis esiteks kuulda hüüdmas selliseid lauseid nagu "Ooo, vaata, milline ilus tüdruk!".

"Hiljem poes olles avastasime, et mees kambast on ka sisse tulnud ja kohe mu tütre kallale - otsis mu tütrega kontakti, seletas muudkui kui ilus ta on ja "musi, musi" oli põhiline tema suust (tehes suuga vastavaid liigutusi). Kui emana läksin väga endast välja, ignoreeris ta mind ja isegi ütles, et ega ma sinuga ei räägi ju, mis õiendad," kirjeldas ema Facebooki-postituses.

"Teavitasin teda, et kas ta ikka saab aru, et tegemist on minu 11-aastase tütrega, süüdistasin teda, et ta on pervert ja arvatavasti ka pedofiil. Tema selle peale ainult käskis mul vait olla ja piiras mu tütart edasi. Õnneks oli poes ka turvamees, kes meile appi tuli ning aitas asja lahendada ja lubas kutsuda politsei," lisas naine.

"Kuna minu tütar ja paljud lähedal elavad lapsed külastavad seda kodupoodi ka ilma vanemateta, siis mure nende pärast suur. Palun kõigil lastel, eriti noortel tüdrukutel olla väga tähelepanelik selles piirkonnas," teatas naine postituses.