"Sellise mastaabiga majandusalaste kriminaalmenetluste puhul ei ole võimalik kindlaid tähtaegu anda, aga asjaga tegeletakse aktiivselt," kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder.

"Kogutud on asjaga seotud dokumente ja muid materjale, üle on kuulatud tunnistajaid, samuti on määratud erinevaid ekspertiise ja neid lisandub ilmselt veelgi," teatas Põder.

Prokuratuur alustas mullu 16. märtsil OÜ Autorollo pankrotihalduri avalduse alusel kriminaalmenetlust pankrotiavalduse õigeaegse esitamatajätmise tunnustel. Kriminaalasi on Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse menetluses.

Autorollo dokumentide kohaselt on Roman Moiseev saanud firmast kaks miljonit krooni sularahas laenuks. Moiseev eitab, et on selle laenu saanud ja teatas, et laenulepingu sõlmimise ajal oli ta Venemaal ja tal polnud isegi kehtivat Eesti viisat. Laenulepingul pole tema sõnul tema allkiri.

Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu esitati kohtusse ligi 500 000 euro suurune hagi, sest neid süüdistatakse Autorollo üle tegeliku kontrolli omamises ja firma varast tühjaks kantimises.

Nii Keit Pentus-Rosimannus kui tema abikaasa on kõiki süüdistusi eitanud.