Juba varahommikul võis BBC ja Sky Newsi vahendusel näha, kuidas kõige innukamad Thatcheri toetajad olid veetnud jaheda öö St. Pauli katedraali ees, et olla võimalikult lähedal 20. sajandi ühe mõjukama poliitiku ärasaatmisele.

Veel üks tähelepanek hommikustest Briti teleuudistest. Kuna Thatcheri roll Briti ajaloos on märkimisväärne ja ka märkimisväärselt vastuoluline, siis said võrdselt pikalt eetriaega nii need, keda Thatcheri reformid tegid rikkaks, aga ka need, kes tema tõttu kaotasid töö, kodu ja langesid oluliselt sotsiaalses hierarhias.

Delfi ja Eesti Päevaleht püüdsid St. Pauli katedraalile pääseda võimalikult lähedale, kuid kõik tänavad, rõdud ja teised praod olid inimestest tulvil ning praktiliselt ligipääsmatud. Ja suurem osa inimestest jäädvustas pikalt ning põhjalikult mobiilide või tahvelarvutitega Thatcheri ärasaatmist ning selle ümber valitsenud meeleolusid.

Valdavalt olid inimesed tänavatel äärmiselt rahumeelsed ja sõbralikud, emotsioonid tekkisid vaid siis, kui keegi valjema häälega kodanik meenutas Thatcheri mineviku keerulisi episoode nagu Falklandi sõda ja majandusreformid. Pikka kaasanoogutamist need hetked ei saanud. Leidus ka neid, kes protestisid plakatitega selle vastu, et riik kulutab ärasaatmistseremooniale 10 miljonit naela.

Kuigi ka Londonis räägitakse pühapäevase maratoni eel erakordselt palju turvalisusest (peamiseks ajendiks loomulikult Bostonis juhtunud terrorirünnak!) ja kõikjal linnas rõhutati juba mitmeid päevi, et Thatcheri ärasaatmist on valvamas ca 4000 politseinikku, ei paistnud neid sugugi nii palju. Enim oli turvatöötajaid St. Pauli katedraali juures, kus kümnete riigimeeste turvamehed oli saatnud oma nn valvatava katedraali ja jäid teda turvaväravata juurde ootama.

Eesti valitsust esindab matustel kaitseminister Urmas Reinsalu.