Välisministeeriumist öeldi Delfile, et viga ei saanud ka ükski Euroopa liidu kodanik.

"Eesti saatkonnast Washingtonis öeldi, et praeguste andmete kohaselt õnneks ükski Eesti ega Euroopa Liidu kodanik plahvatustes viga ei saanud," ütles välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind.

USAs maineka Bostoni maratoni finišijoone lähistel toimus kaks plahvatust, milles hukkus CNNi viimastel andmetel kolm inimest, vigastatute arv ulatub 144-ni, teatavad uudistekanalid CNN ja BBC. NBC ja ajalehe Boston Globe teatel oli kahe seni kinnitatud hukkunu seas ka 8-aastane laps.

144 vigastatust 17 on kriitilises seisundis, arstidel on tulnud teostada amputeerimisi. Vähemalt kaheksa vigastatut olid lapsed.

Vähemalt kümnel inimesel on amputeeritud jäsemeid, teatas terrorismiekspert.

Kaks plahvatust kärgatasid kohaliku aja järgi kell 14.45, ligikaudu kaks tundi pärast seda, kui võitja oli finišijoone ületanud. Vähemalt pooled ligikaudu 27 000 osalejast polnud plahvatuse hetkeks veel maratoni lõpetanud. Kohalviibinute sõnul toimusid kaks kärgatust 15-sekundilise vahega.

Plahvatused toimusid teineteisest umbes 50-100 meetri kaugusel maratoniraja viimasel lõigul, mis oli ääristatud pealtvaatajatega.