"Reformierakondlane Kristiina Ojuland pingutab Euroopa parlamendis just selle nimel, et "ühe surnud härra" (Magnitski) küsimus oleks Euroopa Liidu ja Venemaa suhete keskmes, aga meie peaminister lähtub nn pragmaatilise sanktsiooni filosoofiast," kõrvutas Tarand reformierakondlaste tegemisi.

Kõige kurvem on Tarandi sõnul aga asja juures naiivne katse oma keelevääratust maha vaikida eesti valijate ees. Kui eestikeelsed pressiteated ei edastanud peaministri tsitaati "ühest daamist", siis vene- ja inglisekeelses pressis oli see ära toodud. "Mis teha - NLKP orgosakonna ja zampoliidi karastatus lööb tervest mõistusest üle!" nentis Tarand.

Veel küsis Tarand, kuidas võtta antud avaldise taustal meie kriitikat Saksamaa suhtes, et viimane asetanuvat ärihuvid Venemaal kõrgemale üldeuroopalikest väärtustest? "Aga Reformierakonna jaoks ongi poliitika peamiselt selline "Ranenburgi hirsiturg", kus "seli peseb kätt ja käsi peseb selga..."," sõnastas Tarand ümber tuntud vanasõna.

Tarandi sõnul on tema jaoks ainuke lootuskiir hetkel selles, et Urmas Paet oma ametkonna tõhusal kaasabil selle ebameeldiva olukorra ära klaarib. "Ühtlasi ka peaministrile meenutab, et välispoliitika on pisut peenem kunst kui pealtnäha näib ning selles ei saa lähtuda parteid toetanud ettevõtjate annetuse kopsakusest, vaid üldinimlikest väärtustes," ütles Tarand.

Nimelt lausus Ukrainas viibinud Ansip, et on vale panna Ukraina ja Eesti ning Ukraina ja ELi vaheliste suhete tulevikku ühele kaardile, ühele daamile.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel rõhutas peaminister Ansip kohtumistel Ukraina peaministri ja presidendiga ka Eesti seisukohta, et Ukraina peaks hoiduma poliitiliselt motiveeritud kohtukaasustest.

Tõmošenko mõisteti peale valimiskaotust seitsmeks aastaks vangi kohtuprotsessil, mida Euroopas peetakse poliitiliselt motiveerituks.