Ta kirjutas oma blogis, et ka seetõttu on Ansipi „ühe daami“ retoorika enam kui kohatu, sest seeläbi püüab ta pisendada tegelikku probleemide ulatust vaid Julia Tõmošenko küsimusele.

Nimelt lausus Ukrainas viibinud Ansip, et "ühe daami" ehk Julia Tõmošenko küsimus ei tohiks takistada Ukraina ja Euroopa Liidu suhete arengut. Tõmošenko mõisteti peale valimiskaotust seitsmeks aastaks vangi kohtuprotsessil, mida Euroopas peetakse poliitiliselt motiveerituks.

"21. veebruaril esitas Vabariigi Valitsus Riigikogule ettekande Eesti välispoliitikast ja valitsuse nimel kinnitas Urmas Paet, et "inimõigused ja väärtused on läbiv teema kõigis välispoliitilistes küsimustes, olgu selleks julgeolek või Euroopa-poliitika, majandus- või konsulaarvaldkond." Nüüd väidab valitsuse juht, et pole õige ELi ja Ukraina suhteid ainult ühest isikust ja tema saatusest sõltuvusse panna, sest "meil on strateegiline huvi arendada suhteid, sealhulgas ka majandussuhteid ELi ja Ukraina vahel"," kirjutas Meikar.

"Ukraina on vaieldamtult strateegiliselt oluline riik Euroopas, kuid majandus- ja geopoliitilised huvid ei anna õigustust sulgeda silmad seal süveneva kodanike- ja ka inimõiguste rikkumiste ees. Juba aastal 2010 langes Ukraina Piirideta Reporterite koostatud riikide pressivabaduse pingereas 89-lt kohalt 131-le. FreedomHouse on alates 2011. aastast paigutanud Ukraina pool-vabade riikide sekka. Nende organisatsioonide positiivseid hinnanguid Eestile peab valitsus oluliseks ning just seetõttu on eriti küüniline mitte usaldada nende Ukraina raporteid," kirjutas Meikar.

See, et ka Julia Tõmošenko ajal kaotasid Eesti investorid Ukrainas raha, ei ole tema sõnul mingiks vabanduseks kohtuprotsessile, mida Euroopa liidrid on nimetanud poliitiliseks kättemaksuks. "Sellise sõnavõtuga toetas Ansip selgelt praegust Ukraina võimueliiti ning selle meetodeid opositsiooni vaigistamiseks. Selline sõnavõtt ei aita aga kuidagi kaasa probleemi lahendamisele – massilisele korruptsioonile Ukraina – mis on olnud ja jätkuvalt on Euroopa investorite peamine mure Ukrainasse investeerimisel," lisas Meikar.

"Valitsus saab tagada Eesti välispoliitiliste (sh investorite) huvide kaitse, kui ta koos teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega kasutaks kõiki vahendeid selleks, et Ukrainas väheneks korruptsioon, tugevneks õigusriik, poliitilised kohtuprotsessid lõppeksid, poliitvangid vabastatakse, suureneks meediavabadus ning tagatakse inimõiguste kaitse. „Ühe daami“ poliitretoorika on kahjulik ja mitte ainult Ukrainale," märkis Meikar.